Warning: strpos() [function.strpos]: Empty needle in /home2/alexblea/public_html/alexbleau.ro/wp-content/plugins/wp-simple-firewall/src/common/icwp-wpfunctions.php on line 720
Bleau | Iti doresc o zi nebuna

Bleau

Iti doresc o zi nebuna

Push Monkey – Trimite Notificari Pe Desktop Cititorilor Tai

Push Monkey - Safari Push Notifications for Desktop

Anul trecut pe 22 octombrie Apple lansa OSX Mavericks, un nou sistem de operare.

Unul din beneficiile noi pe care le aducea Mavericks era posibilitatea unui utilizator de a primi notificari tip push pe desktop nu doar de la aplicatiile instalate, ci si de la site-uri web care implementau aceasta tehnologie.  Ni s-a parut o idee foarte buna si o alternativa eleganta la RSS, cel putin pentru utilizatorii Mac.

Astazi, moWOW a lansat Push Monkey, un nou plugin si serviciu pentru site-urile ce folosesc WordPress care permite trimiterea acestor notificari cititorilor care se “aboneaza”.

Plugin-ul ofera posibilitatea de a trimite automat notificari atunci cand publicati, trimiterea unei notificari custom, filtrare dupa categorii si anularea trimiterii unei notificari.  Push Monkey va afisa de asemenea direct in dashboard-ul WordPress statistici legate de abonati si notificarile trimise.

Acest sistem de distributie/abonare este unul foarte atractiv si util, pentru ambele “tabere” si lucram deja la optiuni noi pentru o mai mare personalizare si pentru reducerea riscului de a deveni spam.

Descarca plugin-ul Push Monkey pentru WordPress

 

 

Mica publicitate In Era Internetului

Situatie reala in familia noastra. Nu conteaza cine anume.  Anuntul:

Caut contact pentru adaugare pe google chat. Numele trebuie sa inceapa cu o litera cuprinsa intre “M” si “U” deoarece am nevoie de “separator” in lista pentru a nu contacta pe domnul U din greseala. Va rog contactati la blabla@gmail.com. Rog seriozitate. 

Sunt sigur ca pe cat este de amuzant, nu este un caz izolat. Voi ce anunturi de genul ati fost nevoiti sa dati?

Ce mai punem noi in cafea

Ce punem in cafea inghetata, sirop, lichior

In august am achizitionat Gaggi(c)a, un espressor “entry level” pentru dorinta noastra de a bea si a face o cafea mai buna. Inca mai exersam si mai perfectionam procesul.

Nu iasa tot timpul exact asa cum dorim dar cafeaua e oricum muuuuuult mai buna decat ce puteam bea inainte pe aici prin zona.

In timp ce exersam, mai variem si experimentam cu diverse ingrediente.  Iata ce mai punem noi in cafea:

  1. Inghetata de vanilie – Am gustat in Italia Affogato cafe.  O combinatie foarte buna intre rece si cald, inghetata dulce cu un shot de espresso. Incearca si variatii ale inghetatei de vanilie ca sa gasesti gustul care-ti place. giffard lapte migdale
  2. Lapte de migdale – Ne-am cam obisnuit sa aromam cafeaua. Sirop de lapte de migdale sau de alune. Primul sirop din lapte de migdale l-am”furat” din Anglia de la Starbucks. Am zambit frumos. Nu au putut spune nu. Acum folosim siropurile de la Giffard.  Ne ajunge o sticla pentru 350-400 de cafele (jumatate de lingurita la shotul de espresso). In Romania am gasit la  Bauturaonline.
  3. Lichior Typ latte macchiato cafeaLichior latte macchiato – Perfect pentru o varianta modificata de caffe corretto. Nu e neaparat cafeaua care sa te trezeasca, dar dupamasa merge un dublu shot cu o doza considerabila de lichior. In Romania am gasit si la Lidl si la Real.

Ce alte ingrediente sau retete ar mai merita sa incercam?

P.S. Tot de la Giffard puteti incerca si siropul de soc.  In vara am cules soc si am facut noi siropul. Bineinteles, s-a terminat prea repede. Asa ca atunci cand ne vine pofta, mai cumparam cate o sticla. Ne ies cam 3-4 litri de suc. 

poza via

Festivalul la care nimeni nu ar manca

Sunt anumiti oameni care se plicisesc de modul in care isi fac treaba. Sa faca treaba bine nu e suficient. Trebuie sa mai fie ceva. Aveti cateva exemple mai jos.

Singura problema e ca daca ar exista un festival cu acesti oameni, nimeni nu ar manca. Toti vizitatorii ar fi prea atenti la spectacol. Si probabil dupa chinul lor, toti acesti mini maestri ar ramane cu sechele. Ii si aud: “Nu… nimeni… cum e posibil… nu au mancat nimiiiiiiic!”

Si acum, cei plictisiti:

  1. Ii place cand se invarte:
  2. Vata lor e mai cool decat a noastra:

  3. Cu oameni ca astia iti trece pofta de inghetata… poate mai slabesc si eu:
  4. Cand zaharul nu se pune in cafea sau ceai:
  5. Sa bei o cafea buna si sa ai parte si de latte art e cam tot ce ti-ar trebui pentru a incepe ziua cum trebuie. Dar nuuuuuu, lui ii trebuie 3D si ozn-uri:

Mai cunoasteti astfel de specimene?

Se cauta administrator de oras… pe 8 ani

Se cauta primar in KoblenzIn martie 2015 se termina mandatul actualului primar al orasului Koblenz (orasul unde/langa care locuim noi acum).  Despre acest lucru am citit intr-un anunt de job prin care se cauta urmatorul.

Se cer: experienta relevanta in domeniul administratiei publice, recomandari, testimoniale, CV-ul scris de mana si ce partide politice sau grupari de votanti reprezinta.  Perioada e de 8 ani.  Barba imensa sau mustata impunatoare nu sunt obligatorii.

Salariul se calculeaza conform cu sumele stabilite prin lege la nivelul landului din care orasul face parte.

Imi dau seama, pentru politicienii nostrii, cat de incredibil pare acest anunt. Va garantez insa ca poza nu este trucata.  Nu pot sa nu remarc in fiecare zi contrastul dintre cele 2 democratii.

 

P.S. In cazul in care nu esti interesat sa devii primar, dar ai talent la comunicare si iti place cafeaua buna, [e-spres-oh] cauta un communications manager.

 

« Older posts

© 2018 Bleau

Theme by Anders NorenUp ↑