Bleau

Iti doresc o zi nebuna

Ce mai punem noi in cafea

Ce punem in cafea inghetata, sirop, lichior

In august am achizitionat Gaggi(c)a, un espressor “entry level” pentru dorinta noastra de a bea si a face o cafea mai buna. Inca mai exersam si mai perfectionam procesul.

Nu iasa tot timpul exact asa cum dorim dar cafeaua e oricum muuuuuult mai buna decat ce puteam bea inainte pe aici prin zona.

In timp ce exersam, mai variem si experimentam cu diverse ingrediente.  Iata ce mai punem noi in cafea:

  1. Inghetata de vanilie – Am gustat in Italia Affogato cafe.  O combinatie foarte buna intre rece si cald, inghetata dulce cu un shot de espresso. Incearca si variatii ale inghetatei de vanilie ca sa gasesti gustul care-ti place. giffard lapte migdale
  2. Lapte de migdale – Ne-am cam obisnuit sa aromam cafeaua. Sirop de lapte de migdale sau de alune. Primul sirop din lapte de migdale l-am”furat” din Anglia de la Starbucks. Am zambit frumos. Nu au putut spune nu. Acum folosim siropurile de la Giffard.  Ne ajunge o sticla pentru 350-400 de cafele (jumatate de lingurita la shotul de espresso). In Romania am gasit la  Bauturaonline.
  3. Lichior Typ latte macchiato cafeaLichior latte macchiato – Perfect pentru o varianta modificata de caffe corretto. Nu e neaparat cafeaua care sa te trezeasca, dar dupamasa merge un dublu shot cu o doza considerabila de lichior. In Romania am gasit si la Lidl si la Real.

Ce alte ingrediente sau retete ar mai merita sa incercam?

P.S. Tot de la Giffard puteti incerca si siropul de soc.  In vara am cules soc si am facut noi siropul. Bineinteles, s-a terminat prea repede. Asa ca atunci cand ne vine pofta, mai cumparam cate o sticla. Ne ies cam 3-4 litri de suc. 

poza via

2 Comments

  1. incearca scortisoara 🙂 e chemical free 😉

  2. Notat! Vom incerca cu urmatorul latte 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2017 Bleau

Theme by Anders NorenUp ↑